• Er is momenteel een wachtlijst
  • Ervaren leerkracht PO en docent VO
  • Gecertificeerd coach "Ik leer anders"

Een heel gelukkig en leerzaam 2024!

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 14:21

Ik kijk dankbaar terug op 2023, mijn tweede jaar als zelfstandig ondernemer én 'Juf met een missie'. Dankbaar voor het vertrouwen dat ik heb gekregen en alle mooie en bijzondere mensen, jong en oud, die ik heb mogen ontmoeten en waar ik mee heb mogen werken. Van iedereen die op mijn pad komt, leer ik ook weer iets nieuws. En die kennis maakt mij weer beter in mijn werk!

Ook dit jaar staat er (helaas) weer een verhuizing op de planning. Na Mooof in de Binckhorst, heb ik mij gevestigd in Soza in Bezuidenhout, waar ik een erg fijne en lichte praktijkruimte huur. Maar dat gebouw zal in de toekomst gesloopt gaan worden. Voorlopig kan ik tot september 2024 blijven. Dus de komende maanden kan ik nog even genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Den Haag!

Een andere deur die (letterlijk en figuurlijk) gaat sluiten, is die van de school voor Oekraïense jongeren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Het werken met deze bijzondere doelgroep is zeker niet makkelijk, maar ik doe het met veel plezier en zal dat tot de zomer blijven doen. Wat er daarna op mijn pad komt, weet ik nog niet. Maar mijn ambitie is zeker om voor de klas te blijven staan, naast mijn werkzaamheden in de praktijk en als ambulant begeleider.

Tot slot heb ik een nieuw mantra voor dit jaar: 'het ijzer smeden als het koud is'.  Dit is heel behulpzaam in de omgang met pubers. En in mijn geval mijn eigen puber en prepuber. Op zich is het algemeen bekend dat mensen in een boze bui niet voor rede vatbaar zijn en dat  het slimmer is om even te wachten voor je een goed gesprek kan voeren. Toch is de verleiding vaak groot om meteen te gaan preken. Dit jaar ga ik die momenten strategischer kiezen!

 

groetjes,

Juf met een missie