• Er is momenteel een wachtlijst
  • Ervaren leerkracht PO en docent VO
  • Gecertificeerd coach "Ik leer anders"

Mijn naam is Ilse Seinen. En lesgeven, dat is mijn passie! Ik heb zo'n 20 jaar lesgegeven in het basisonderwijs in alle bouwen en 4 jaar in het Praktijkonderwijs (voortgezet onderwijs), waar ik docent AVO (theorievakken) en mentor was. Op het Praktijkonderwijs zitten leerlingen met een leerachterstand en werkt iedereen aan zijn eigen leerlijn, op zijn eigen niveau. Een manier van werken die ik graag overal in het onderwijs terug zou willen zien. Maar dat blijft voorlopig nog een droom. 

Momenteel bestaan mijn werkzaamheden uit het begeleiden van leerlingen in mijn praktijk, ambulante begeleiding op basisscholen en lesgeven aan Oekraïense vluchtelingen op het Johan de Witt College, een middelbare school in Den Haag.

In mijn praktijk hoop ik kinderen te kunnen helpen die vastlopen op school of net even een extra zetje kunnen gebruiken. Zo is er een groep kinderen die niet profiteert van de instructie op school, omdat zij anders leren. Grote kans dat deze leerlingen wel baat hebben bij de methode 'Ik leer anders'

Daarnaast wil ik mijn ervaring en expertise graag delen met andere leerkrachten, zodat zij met net zo veel plezier en passie voor de klas blijven staan als ikzelf. Ook als leerlingen voor extra uitdagingen zorgen.

Tijdens mijn werk heb ik altijd veel nascholing gedaan om juist de leerlingen die extra aandacht nodig hadden, vanwege leer- of gedragsproblemen, te kunnen helpen. Naast gediplomeerd leerkracht, heb ik ook mijn akte Speciaal Onderwijs (Gespecialiseerd Groepsleerkracht/Master SEN) en heb ik Pedagogische Wetenschappen richting Orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden gestudeerd. Verder ben ik gecertificeerd coach 'Ik leer anders' en heb ik veel ervaring op het gebied van beelddenken, HSP en hoogbegaafdheid

Maar het meeste heb ik nog geleerd van de honderden kinderen en jongeren die ik in mijn leven heb mogen ontmoeten. Want dat is meer waard dan welk boek of welke studie dan ook! En met die opgedane kennis hoop ik nog honderden kinderen en jongeren te mogen helpen in mijn praktijk.

Hartelijke groet, juf Ilse